Inomhusträning

 

Inomhusträning!

Är det bara ett nödvändigt ont för att man ska bli bättre eller är det i själva verket ganska roligt?

Man brukar ju säga att  Practise makes Perfect och den devisen vill jag verkligen tro på. Sedan kanske man ska anpassa träningarna och övningarna efter den nivån man själv tycker är lämplig så det inte blir ett stressmoment. Det ska ju trots allt vara kul.

Och kul blir det. I alla fall på Ullna Indoor. Det är en anläggning jag verkligen tycker om och varmt kan rekommendera. Att det finns Protracers hjälper ju absolut till. Man får ut en hel del viktig data och det är mycket värt jämfört med att bara stå och ”dunka bollar” i en vägg. Dessutom kan man tävla mot sig själv och/eller om man har en ”kompis” med sig. Det kan bli ganska spännande och själva tävlingsmomenten gör ju att man fokuserar mer.

Själva puttandet kan bli lite missvisande. Det rullar ju oftast väldigt bra, snabbt och mycket på mattor. Inte så likt en verklig Green men man kan ändå leka med övningar som gör att man kan lära sig att kontrollera olika hastigheter och få längdkänslan. Man ska nog ta i beaktning att den kan behövas lite mer kraft när man kommer ut på en verklig golfbana. Annars tror jag nog att de flesta puttarna blir korta. Extremt korta 🙂

 

Gör all denna träning någon skillnad då? Är det värt att lägga tid på golfandet under vintersäsongen?

Ja, det tycker jag absolut. Om skillnaden är stor……? Nja, det vet jag inte men det känns bra och det är väl det viktigaste. Man vill ju tro att allt nötande faktiskt ger resultat. Ni vet Practise makes Perfect!

Det är inte dumt att boka lektioner med en Pro. Man kan få rätt så mycket tips. Tips som är bra att ha med sig på vägen. Appropå tips… Ni missar väl inte Golf&More’s Tips sida. Spana in den och förhoppningsvis får ni några nya uppslag till övningar som kan vara bra för inomhusträning är nog inte bara ett nödvändigt ont utan i själva verket ganska kul.

Lycka till och svinga som ni känner er själva!

Bästa,

Emre