Maria K


 

 • Hej Maria! Berätta lite om dig själv. Hur gammal du är och vad du gör till vardags. Yrke Etc.

Mitt namn är Maria och fyller 60 år i år. Jag är gift, har 3 döttrar och bor och arbetar på Lidingö.

 

 • Varför Golf?

Det var min man som fick mig att börja. Vi hade flera kamrater som var medlemmar i Enköpings golfklubb vilket gjorde att även vi blev medlemmar där. De första åren spelade vi 2 till 3 gånger i veckan, vi åkte efter arbetet och på helgerna, och ofta tillsammans med våra vänner. Vi spelade mycket och ofta och på somrarna åkte vi på golfsemestrar bland annat till Hooks herrgård.

1997 flyttade hela familjen till Singapore och då fick jag mycket tid till att spela golf. Hela familjen blev medlemmar i en klubb som ligger i Malaysia. Klubben har/hade tre 18-hålsbanor och jag spelade 2 till 3 gånger i veckan tillsammans med väninnor.  Jag blev en inbiten golfspelare och jag tävlade ofta och gärna.

Det som är roligt är att även våra barn spelar golf.

 • Hur länge har du spelat golf?

Jag började spela golf för cirka 35 år sedan.

 

 • Vart är du medlem någonstans?

Idag är vi medlemmar i Ekholmsnäs golfklubb vilket är praktiskt, den ligger nära och är en bra träningsbana.

 • Hur många rundor golf brukar du hinna med på en säsong?

Jag brukar spela cirka 15 gånger per år nu, tyvärr. Min önskan är att kunna spela minst  ett par gånger per månad under året. Men på grund av arbete så blir det svårt, jag ser fram emot den tid när jag får mer möjlighet att styra min egen tid.

 • Vad har du för HCP?

Min önskan och mål är att få tid att spela och träna mer under året. Jag har höjt mitt HCP sedan vi flyttade hem (för att jag inte hinner spela och träna så mycket) från 17 till 25.

 • Tränar du något under vintern och vad i så fall? Tips på övningar?

Det var enklare att träna när Tumbatältet fanns, nu blir träningen endast möjlig för mig när vi är utomlands. Däremot så tränar jag regelbundet (och har alltid gjort) löpning och numer även styrketräning vilket jag gör 5 dagar i veckan.

 • Har du någon favoritklubba? Utveckla gärna.

Min favoritklubba är utslagsklubban för att jag slår långt och är säker på mina utslag. Det är sällan jag missar mina utslag.

 • Vilken är du absoluta favorit bana och varför har den blivit det?

Det finns många golfbanor som är både roliga och bra att spela på som exempelvis de golfbanor i Malaysia och Singapore. Men om jag skulle plocka ut en favoritbana I Sverige så blir det nog Sörfjärdens golfklubb. Det är en trevlig bana med olika utmaningar som skog- och parkbana. (Sörfjärdens golfklubb ligger i Gnarp, Hälsingland). Det är en golfklubb där personal och medlemmar är trevliga och dessutom enkelt att boka och gå ut på banan.

 • Har du några idéer på hur golfen skulle kunna utvecklas för oss ”vanliga” golfare?

Det är svårt att ”hitta” en inomhusbana a la Tumbatältet i Stockholm, det skulle uppskattas.

 • Vad vill du själv utveckla och förbättra under 2017?

Jag har tyvärr ”tappat” mitt självförtroende när jag spelar vilket påverkar mig psykiskt, jag tror inte att jag kan utan blir osäker. Därför skulle jag behöva träna mer och med en tränare.

 • Kan jag få ditt sämsta Golfminne….

Mina sämsta golfminnen är när jag spelat uruselt, som den sista tävlingen jag var med i.

 • Och naturligtvis ditt Bästa.

Mitt bästa golfminne är när jag var med i en tävling och vann.

Mitt roligaste golfminne var när jag och mina väninnor spelade golf i Indonesien. Det var ett par 3 och utslaget var på en udde och man skulle slå över havet till nästa udde på green. Samtliga av oss slog in på green, men när vi kommer till hålet så finns det inga golfbollar. VI letar och hittar ingen golfboll, då är det en av oss som vänder sig om och ser en stor apa sitta i ett träd med fyra bollar i sina ”händer”. Vi lämnade hållet och bollarna.

Tusen Tack för din medverkan Maria. Till sist vill jag bara önska dig och resten av familjen en underbar Golfsäsong.