Årets Sista!!

Molntäcket ligger tjockt över Salems GK denna Lördag……

 

Det är faktiskt ganska grått och rått. Temperaturen når 12 grader innan den långsamt börjar vända neråt igen men ingen direkt vind och tur är väl det. Kanske, kanske inte direkt drömväder när man sett fram emot en Golfrunda. Humöret i bollen är dock på Topp, än så länge. Att man knappt kan röra sig pga alla lager kläder spelar mindre roll. De bidrar till att hålla värmen och det är nog så viktigt.  Ja, och den varma muggen Kaffe precis innan uppvärmningen förstås.

Högantorps 9 håls bana börjar med en par 3:a. Denna dag känns den dock som en par 4 men Fairway verkar bra och Greenerna likaså.  Det är fuktigt men absolut inte vått i den bemärkelsen att det ”klaffsar”. Spontant känns det som om Banarbetarna verkligen har gjort ett bra jobb. Om det nu inte är naturen själv som har skött allt för när jag kommer att tänka på det är jag skeptisk till att det är några banarbetare som jobbar denna lördag. Nåväl, det är som det är med den saken….. snabbt kan man konstatera att det är bra rull trots förutsättningarna.

 

Efter ett tag och ett par hål börjar rundan kännas ganska gemytlig och tur är väl det. På schemat står nämligen två varv, så oavsett är det bara att bita ihop. Bollarna går inte lika långt och det är helt klart något stelare i alla rörelser men kul är det och något bita ihop behövs inte. Tvärtom, efter ett par muggar glögg flyter allt på riktigt bra. Det blir några par och tom chans på Birdies och det får man vara nöjd med även om det inte var riktigt nära, men det gör absolut inget….. Denna underbara ”Golf” Nyårsafton 2016 kommer jag sent att glömma. Det är lätt att vara inbiten med sådana förutsättningar.

Riktigt nöjd sätter jag mig i bilen och på vägen hem tänker jag mer på Golfen än att det snart är dags att skåla in det nya året.

BTW- Precis en vecka senare såg Större delen av Stockholm ut så här…

 

Den första Golfrundan 2017, när blir den bland oss inbitna Golfare? Förhoppningsvis inom ett par veckor. Får ni chansen så spela Högantorp. Jag kan varmt rekommendera  den. Sommargreenerna håller en väldigt bra standard precis som mycket annat på Salems GK.

Må så gott och svinga som ni känner er själva!

 

Bästa,

 

Emre