Salem

 

Redan  när man kör in i allén och ser banan både till höger och vänster blir man förväntansfull. Det ser storslaget ut, storslaget men ändå pittoreskt på något sätt. Fairways ser ut som en matta och greenerna snabba och svåra.

En stor inbjudande parkering med kort avstånd till klubbhuset är precis vad man vill ha. På topp så ligger puttinggreenerna mellan parkering och byggnad och detta ökar på spelsuget till bristningsgränsen, vilket gör att man nästan springer in för att anmäla sig.

 

Det är en inbjudande reception och personalen har service högt upp på dagordningen. Ett klart plus. Väl inne är det väldigt enkelt att orientera sig.  Till vänster ligger restaurangen och till höger shop samt omklädningsrum. Eftersom det är en öppen planlösning kan ljudnivån sticka iväg lite. Detta gör också att det är svårt att hitta en lugn vrå att koppla av i. Men det är snyggt, fräscht och stilrent.

 

 

 

 

Restaurangens Luncher är helt okej och det finns flera alternativ som dagens. Också detta är ett klart plus. Salladsbuffén sticker inte ut men är bra. Lite dåligt sortiment på smörgåsar. Där hade man absolut kunnat önska mer,  ganska mycket mer. Dock är de smörgåsarna som finns matiga och goda. Överlag en helt okej Golfrestaurang.

 

 

 

Shopen är liten och intim och det är nog inte så dumt. För service nivån är mycket hög och man känner sig alltid välkommen. Förvisso kanske det inte handlar om ett jätteutbud av saker men frågor man går nog mycket att lösa. Det är i alla fall den uppfattningen vi har fått. Är ni på Salems GK så missa inte golfshopen.

Omklädningsrummen är som vanliga omklädningsrum, varken mer eller mindre. Bastu finns, duscharna funkar och det är snyggt och prydligt. Vissa saker skulle kunna förbättras men det duger och det är det viktigaste.

 

 

 

 

Bra Drivingrange med två sidor. Den ena om du slår kortare eller bara vill använda Kortare klubbor och den andra för Full längd. Gott om plats och nära till första Tee är positivt. Kanske skulle kunna ”piffas” till lite.  Mycket trevligt med Puttinggreener framför Klubbhuset och precis vid första utslaget.  Just närheten gör att inramningen blir väldigt bra.

Banan i sig håller väldigt hög kvalitet. Fairways är som mattor och Greenerna oftast väldigt snabba, ibland rentav såphala. Graderingen följer längderna och det finns möjlighet att spela 60, 57, 52, 46 samt 41. Till exempel utslag 57 mäter 5741  m(Gul) och utslag 46 mäter 4572 m(Röd). Bra och ganska tuffa längder. Att Salems Gk är en park- och skogsbana är bara positivt. Det är kul med omväxlingen och just omväxlingen gör att den blir tuff. Men det gör också banan väldigt vacker och det är faktiskt en fröjd att gå och strosa och insupa atmosfären.

Utan tvekan är Salems GK absolut Topp 5 i Stockholmsområdet och jag rekommenderar banan varmt.