Sipos


 • Hej Sipos! Berätta lite om dig själv. Hur gammal du är och vad du gör till vardags. Yrke Etc

Jag heter Szilard Sipos och är 47 år. Jobbar som frisör på Ekmanhair, Nybrogatan i Stockholm.

 • Varför golf?

En utav mina bästa vänner under gymnasietiden spelade golf. Han brukade ta med mig ut på driving range och slå bollar. Kan inte påstå att det var så jättekul. Några år senare fick jag i present av min mamma ett grönt kort utbildning. Ville egentligen inte gå utbildningen men jag kände att jag var tvungen i och med att mamma betalat och vi inte skulle få tillbaka pengarna ifall jag inte gick. Sedan dess har kärleken till golfen vuxit år för år 🙂

 • Hur länge har du spelat golf?

Började 1999/2000

 • Vart är du medlem någonstans?

Från och med i år är jag medlem i Cloud Golf Club.

 • Hur många rundor golf brukar du hinna med på en säsong?

Det brukar bli ca 30 rundor per år. Men i år blir det nog ca 60.

 • Vad har du för HCP?

Just nu så ligger jag på 19.8

 • Tränar du något under vintern och vad i så fall? Tips på övningar?

I år återupptog jag att gå på gym efter flera års uppehåll. Jag har även haft möjligheten att vara i Spanien ett par gånger under hösten och vinter och då självklart spelat golf nästan varje dag jag varit där.

 • Har du någon favoritklubba? Utveckla gärna.

Ja det måste ju vara min Callaway Diablo driver. Efter att sett några 12 åringar slå ut innan mig på ett hål förra sommaren har jag typ hittat nyckeln till att slå långt och rakt. En 260m drive är alltid skönare än en chipp på 20m 😉 .

 • Vilken är din absoluta favorit bana och varför har den blivit det?

Alla banor jag spelat har sin charm, svårt att nämna någon. Men Ria Bintan Golf Club, Indonesien, har några utav dom vackraste golfhål jag spelat. Sedan har jag haft möjligheten att spela på några av Singapores bästa golfbanor, där service, klubbhus, relax/spa, restauranger samt golfbanor varit i en klass för sig.

 • Har du några idéer på hur golfen skulle kunna utvecklas för oss ”vanliga” golfare?

Nej tyvärr inte just spelet. Men det som jag tror skulle kanske kunna göras är isåfall att bygga ut lokaltrafiken så att folk utan bil skulle kunna ta sig till banorna lättare, tex ungdomar.

 • Vad vill du själv utveckla och förbättra under 2017?

Drivern funkar ju bra, så då är det ju bara allt annat som behöver förbättras. I ärlighetens namn så behöver jag bli jämnare, planera mitt spel bättre samt att jag måste bli bättre på närspelet från 30m utanför green.

 • Kan jag få ditt sämsta Golfminne…. Och ditt bästa

Några år sedan var jag i Thailand på semester och spelade själv med en caddy. Den här dagen spelade jag katastrofalt dåligt. När vi kommer fram till 17:e hålet står 3 thailändare och bjuder in mig att gå med dom. Jag talar om att jag bara har 2 hål kvar att spela. Inga problem säger dom. Dom har redan slagit ut. 17:e hålet är ett par 3 hål ca 150m. Jag slår dagens bästa slag, ligger 3dm från hålet. Rätt nöjd. Men självklart misslyckas jag med putten. Men ändå nöjd med att gjort par på hålet som thailändarna. Medan vi går till mitt sista hål tänkte jag vara lite artig och fråga vad dom gör när dom inte spelar golf. Tillsvars får jag på dålig engelska, play golf. Ger upp för att jag inser att dessa herrar inte är bra på engelska. När vi kommer fram till 18:e hålet vill mina nya golfvänner spela från svart tee som är typ 70-80m längre bak än min gula tee. Efter att bevittnat 3 fantastiska utslag inser jag att jag spelar med 3 thailändska proffs. När det så är min tur att slå är jag så nervös att jag drar 4:a stenhårda bananskruvar out of bouns. Efter några sekunders tystnad efter sista slaget utbrast alla i ett hjärtligt skratt.

 • Och avslutningsvis….. Vad önskar du dig mest av allt just nu när det kommer till Golfen?

Det är ju solklart, vinna eran tävling och få åka till Portugal. Game on!

Hahaha… Då får vi tacka för att du tog dig tid och Önska dig Lycka till i Golftävlingen och med Golfsäsongen.