Thailand


Siam Country Club

The Old Course och Plantation måste vara på min topp 10-lista över Golfbanor i världen. Perfekt preparerade och underbara att spela. Inte så lätta men deras caddies är en absolut fröjd . Beroende på hur länge de har varit på endera banan så kan de verkligen sina saker. Det tuffa är att lita på vad de säger när du tycker annorlunda, men bit ihop du lär dig. 
Känslan är att Jag kommer att återvända varje år tills jag inte kan hålla i en klubba längre.

 

The Old Course

Detta är välskött bana med fantastisk fairways och vackra greener. Ruffen här är faktiskt inte så tjock även om man skulle kunna tro det, så det finns en chans att du fortfarande kan återhämta dig ganska bra från den om du mot förmodan hamnar där. Banan är vacker och utmanande men inte speciellt lång. 
BTW- Detta är platsen för den årliga Honda LPGA Thailand turneringen- som en liten curiosa.

 

Plantation Golf Course

Plantation Golf Course är ett måste för besökare till Pattaya. Det är en tuff men mycket rättvist bana. Den har alltid varit i utmärkt skick under alla mina turer under årens lopp. Caddies är bland de bästa och har en gedigen kunskap och kan snabbt bedöma ditt spel.

Banan är utmärkt och mycket utmanande vilket gjorde det spännande. Den är svårare än Siam Old course. Även här var caddies mycket hjälpsamma och kunniga. Ett litet ”MEN” som jag snappade upp… Var försiktig om ni väljer att åka i juni. Det kan förekomma en hel del flugor utanför Klubbhuset som kan vara ett irritationsmoment, men annars var det fantastiskt.

 

Underhåll var fantastisk, som mattan fairways och äkta gröna var oklanderligt villkor. Lite dyra greenfees, men värt det. Det bästa av de tre är helt klart the Old Course och Plantation.

Plantation kostar lite mer än de andra, men är också den bästa. Alla aspekter är mycket professionella och du känner dig verkligen välkommen. Njut av den. Det är tveklöst en av Asiens  bästa banor.

 

Om du är i området är Old Course och Plantation ett måste men har du tid så gör dig själv en tjänst och spela alla tre. Golfbanorna är fantastiska, likaså         klubbhus och service. Layouten för alla tre är underbar med olika och utmanande hål. Kostnaden för mat här är enkelt att beräkna – bara dubbelt vad du betalar på våra 7-Eleven :-). Jag antar att det inte är så illa för en golfbana med internationell standard här i Thailand. 

De har troligen de bästa caddies i den här delen av Thailand. Kort och gott väldigt professionella i allt de gör.  Det är helt enkelt en utmaning varje gång.


Bokningar kan göras i förväg genom att skicka mail. Driving rangen är stor och väl utformad och används sällan. Banan är i princip alltid i utmärkt skick, från Tee till Green.

 

 

 

Siam Country Club- Old Course

 

Må så gott och Svinga som ni känner er själva!

 

/Kenneth